Trends Family Entertainment Centers en het gameaanbod

De laatste jaren zien we een stormachtige ontwikkeling in de opkomst van Family Entertainment Centers in Nederland. Wij signaleren vier trends in Family Entertainment Centers en de vrijetijdsbesteding in de toekomst.

1. Verbreding aanbod Family Entertainment Centers

Family Entertainment Centers zullen hun aanbod uitbreiden en combinaties aangaan met  bowlingbanen, lasergames en horeca. De verwachting is dat de behoefte aan een dergelijk leisure-aanbod toeneemt, in lijn met meer behoefte aan vrije tijd vermaak.

2. Family Entertainment Centers in shoppingcentra

Voor of na het winkelen interactieve games spelen is in de Verenigde Staten en Azië de gewoonste zaak van de wereld. De verwachting is dat ook in Nederland en Europa grotere shoppingcentra een dergelijk gameaanbod gaan aanbieden.

3. Sociale aspect en samen plezier maken

Family Entertainment Centers halen mensen achter hun laptop en gameconsoles thuis weg om actief games buitenshuis te spelen. Samen met vrienden. Vrijwel niemand speelt alleen in een FEC, dat doe je samen.

4. Groei Family Entertainment Centers Europa

Het aanbod FEC’s in Europa is nog niet heel groot. De verwachting is dat dit gaat groeien. Nederlandse FEC-ondernemers kunnen naar verwachting een voortrekkersrol spelen als het gaat om meedenken over een verantwoord gameaanbod en eenduidige wet- en regelgeving.