Richtlijnen COVID-19 en coronaprotocol FEC Nederland

Play safe, stay safe. In verband met COVID-19 hebben wij als branche extra maatregelen getroffen en een coronaprotocol opgesteld. De gezondheid van onze medewerkers, bezoekers en leveranciers in alle Family Entertainment Centers in Nederland komt uiteraard op de eerste plaats. Samen met onze medewerkers zorgen wij ervoor dat iedereen veilig en verantwoord kan blijven gamen en spelen op alle locaties van de 21 aangesloten centra.

Met plezier gamen maar wél volgens de regels

De belangrijkste punten uit het opgestelde coronaprotocol en de regels die vanaf mei 2020 gelden in Family Entertainment Centers die lid zijn van FEC Nederland:

1,5 meter afstand
Tussen de aanwezigen – voor, bij de ingang en binnen het Family Entertainment Center – geldt het waarborgen van een vrije afstand van minimaal 1,5 meter. Is die vrije ruimte niet beschikbaar, dan wordt gezorgd voor een passende afscherming om de risico’s tot een minimum te beperken.

Corona-verantwoordelijke op alle 21 locaties
Tijdens de openingsuren is per locatie altijd een corona-verantwoordelijke medewerker aanwezig. Daarnaast werken de Family Entertainment Centers samen met externe instanties als branche- en inspectieorganisaties om de nodige veiligheid te waarborgen.

Strenge hygiënische maatregelen
Er gelden strikte hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Dat wil zeggen: geen fysiek contact, handen wassen en automaten reinigen, naast het voeren van een geldprotocol (PIN only) en een protocol voor eten en drinken.

Training medewerkers
Medewerkers van de locaties van FEC Nederland krijgen een training voor een duidelijke borging van het coronaprotocol in alle lagen van de Family Entertainment Centers en de branche.

Aantal toegestane bezoekers
Het aantal bezoekers wordt aan de deur gecontroleerd en het toegestane aantal personen wordt aangepast aan de omvang van de locatie en de externe omgevingsfactoren. Denk aan het aantal parkeerplaatsen.
De dynamiek van de aantallen bezoekers wordt in goede banen geleid door markeringen en duidelijk aangegeven looproutes.

Ook staan drukke openingstijden op de websites van FEC Nederland-leden. Kleurcodes geven aan wanneer het maximum aantal bezoekers is bereikt. Bezoekers kunnen zo hun bezoek gerichter plannen.

Ziekteverschijnselen corona
Medewerkers, bezoekers en leveranciers met symptomen die linken aan corona en andere relevante gezondheidsklachten worden geweerd. Bezoekers krijgen aan de deur de vraag of zij corona gerelateerde gezondheidsklachten hebben.

Samen verantwoordelijk
Medewerkers spreken collega’s, bezoekers en leveranciers aan op de naleving van alle regels en maatregelen zoals vastgesteld in het protocol. Daarnaast communiceren alle leden van FEC Nederland de maatregelen en updates naar de coronaverantwoordelijke op locatie, ondernemingsraad, arbodienst en medewerkers.